Monthly Archives: June 2017

La ràdio local, la joguina trencada

MAC Granollers
Taula rodona sobre El futur de la ràdio a Catalunya

Igual que el salmó que torna a pujar al riu on va néixer, els periodistes locals pugem un cop a l’any per a l’AP-7 per a anar al MAC de Granollers, la fira de la ràdio i la televisió del sector de l’audiovisual de proximitat. Aquest cop,  el meu interès per anar-hi se centrava en la taula rodona sobre l’Estat de la ràdio a Catalunya, on van participar Saül Gordillo (director de Catalunya Ràdio), Xantal Llavina (periodista), Josep Maria Martí (director de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya – GRISS-UAB) i Josep González (director de ràdio Arenys). El debat va estar moderat per Jordi del Río (director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya). Podeu escoltar i veure les intervencions en el canal del MAC a Youtube.

El meu interès és la ràdio local i per això la dada que més em va colpir va ser la que va oferir Josep Maria Martí: “Dels 947 municipis existents a Catalunya, només el 22% tenen ràdio municipal”. La dada és de l’Informe sobre la ràdio a Catalunya 2012-2014. A més,  les emissores locals han patit una reducció del 8,6%.

Fa molts anys que la ràdio local necessita ser repensada. Ningú s’atreveix a fer-se les preguntes de veritat. Segurament perquè tots intuïm que les respostes no ens agradaran. Però ja va sent l’hora que conjurem les nostres pors i comencem a fer-nos les preguntes que realment són importants: la ràdio local té futur o és un mitjà en vies d’extinció? Continue reading La ràdio local, la joguina trencada